Nederland in beperking


Nu de hele wereld in de ban is van het rondwarende virus COVID19 zijn er in ons land ook aan iedereen beperkingen opgelegd. Dit geldt voor bedrijven en instellingen maar ook voor iedere inwoner van ons land persoonlijk. Deze beperkingen zijn niet leuk maar moeten het virus ervan behoeden zich te verspreiden onder de bevolking. We kunnen niet voorkomen dat het zich gaat verspreiden maar we kunnen het tempo wel proberen te beïnvloeden. Dit zodat de ziekenhuizen niet ineens met een enorme overvloed aan patiënten worden geconfronteerd. Dit zie je nu wel gebeuren in andere landen. Bijvoorbeeld in Rusland waar het virus nu oprukt staan kilometers file met alleen maar ambulances voor ziekenhuizen. In de Verenigde Staten worden massagraven ingericht om de doden te bergen. In andere landen om ons heen zijn situaties vaak nog schrijnender. Om dit probleem te beteugelen moeten we ons allemaal aan de richtlijnen houden hoe moeilijk dit ook is. Met name de jeugd denkt vaak dat ze onkwetsbaar zijn. In onze gemeente zijn echter de eerste ernstige gevallen al opgedoken. We moeten dit samen doen. Daarom staat de VVD faliekant achter de maatregelen die onze regering op dit moment treft. Een beperking waar we ons als beschaafd land aan moeten houden zonder dat de hele boel compleet op slot gaat. Dat geeft ons toch nog een beperkte mate van vrijheid om een enkele keer iets te doen. De regering maakt gebruik van de wetenschap en de adviezen die specialisten op dit vakgebied geven. Geen politiek spel maar doen wat nodig is. Daarom heeft de VVD groot respect voor hoe onze regering en wij als bevolking met deze crisis omgaan. Als we allemaal meedoen, kopen we tijd om tot een definitieve oplossing voor dit probleem te komen. Dat zal echter nog lang gaan duren en heeft nog grote gevolgen voor ons maatschappelijk leven. Verenigingen liggen totaal stil en vrezen voor hun voortbestaan. Veel bedrijven en andere organisaties zullen zwaar te lijden hebben. Mensen zullen hun baan verliezen. Een periode waar we geen ervaring mee hebben en die voor ons allemaal moeilijk is. Let daarom om je medemens en kijk of er iemand in je omgeving steun nodig heeft. Probeer eenzaamheid bij mensen te doorbreken.
Op dit moment dat ik dit schrijf zijn de berichten positief en gaat het langzaam de goede kant op. De maatregelen die opgelegd zijn werpen hun vruchten af en de medische zorg kan de toestroom aan. Het lijkt erop dat de gevreesde grote piek uitblijft en de curve afvlakt. We wachten met spanning op de berichten van Minister President Rutte en zijn team af over hoe we de periode na 28 april in zullen gaan. Dat zal nog steeds een moeilijke periode zijn maar laten we hopen dat we langzaam weer wat meer vrijheden krijgen. We mogen blij zijn met een regering die doet wat nodig is en niet in paniek raakt. Wat dat betreft doet President Rutte het goed. In veel landen, ook goed ontwikkelde landen zoals de VS, staat het er veel slechter voor en is er gebrek aan goede leiding of aan voldoende professionele zorg.
Laten we hopen dat we hier met elkaar goed doorkomen. Namens de VVD Twenterand wens ik u allen veel gezondheid toe. Blijf afstand houden en houdt vol. Wanneer we hier doorheen zijn kunnen we weer volop gaan genieten van een zonnig terras en al die andere rijkdommen die we nu missen.
Een hartelijke groet,
Erik Kobes
VVD Twenterand

Reacties